hope.org.mk

Секогаш постои надеж

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ПОМОШ И ПОДДРШКА НА ЛИЦА СО АФАЗИЈА

Добродојдовте на страницата на

ХОУП Скопје

Здружението за помош и поддршка на лица со афазија ХОУП Скопје е независно, доброволно и непрофитно здружение на граѓани, формирано со примарен фокус на остварување, заштита, унапредување и усогласување на правата, потребите и интересите на:

Што е афазија?

Афазијата е стекнато комуникациско нарушување кое ја нарушува способноста на лицето да говори, но не влијае на интелигенцијата. Афазијата ја нарушува способноста за зборување и разбирање на другите.

Јас имам афазија

Афазијата е предизвикувачка, изолирачка и фрустрирачка. Овде можете да најдете информации кои ќе ви помогнат подобро да ја разберете афазијата, типичните третмани и опциите за помошна технологија. Вие не сте сами.

Се грижам за лица со афазија

Без разлика дали сте искусен негувател или нов во афазија, ние обезбедуваме голема колекција на ресурси за да ве едуцираме и поддржуваме на вашето патување како негувател и партнер за комуникација.

Цели и задачи на

здружението

Заштита на правата

Подигнување на свеста

Подобрување на животот

Промоција на јавното здравје

Лобирање и дејствување

Помагање и поддршка

Блог

Вести и настани

Интервју со клинички логопед – Антевска Станислава

Да се запознаеме со… Антевска Станислава, дипломиран дефектолог          &n...

Приказна – Афазија

Никој од нас не знае и не може да претпостави каков здравствен предизвик може да му се случи во тек...

Интервју со физиотерапевт Бранкица Перчинкова

1.Колку често помеѓу вашите пациенти можат да се сретнат лица кои имаат афазија? Афазија претставу...

Контакт

Контактирајте со нас

Канцеларија

ул. Орце Николов бр.75, 1000 Скопје, Македонија

Да зборуваме

Телефон : +389 2 3129 240
Факс : +389 2 3238 724

Е-пошта

Contact: contact@hope.org.mk
Help: contact@hope.org.mk